Rougegoutte, Belfort, son Territoire en onze Regio

Ontdek Rougegoutte, groene oase (4 Europese bloemen-winnaar), die elk jaar sinds 1970 en de Vereniging "Red Bruyère" installeren meer dan 47 000 planten van de grote variëteit die bloeien in elke straat dorp.
  
Gelegen aan de voet van de Ballon d'Alsace en het hart van een bos van 160 hectare, wordt de geschiedenis van Rougegoutte verbonden aan de kerk, vinden we de eerste vermelding in 1196 werd gebouwd op een voorgebergte aan de voet van die stroomt, op een achtergrond van rode zandsteen, een "drop" (stroom) die bloost als het regent.
  
De kalk vier eeuwen oude troon op het dorpsplein. Rougegoutte: het dorp waar het leven goed is ... .Its motto zou kunnen zijn: "Rougegoutte of geluk van het samenleven"

Ontdek Belfort tumultueuze terrein van de geschiedenis, dat de geboorte van "Grondgebied"zal brengen na de heldhaftige weerstand van Belfort in de Oorlog van 1870 Een hart wiens voornaam Belfort, bloemrijke en kleurrijke stad bezaaid met parken en tuinen waar de lifestyle is een verboden schat. Beschut door de wallen van de Grote Vauban, wordt het bewaakt door zijn citadel en zijn beroemde Leeuw Bartholdi.

Niet te missen:

De Leeuw van Bartholdi's Leeuw van Belfort, historisch monument opgericht door Frederic-Auguste Bartholdi, is het symbool van vrijheid en het heldhaftige verzet van frans troepen onder leiding van kolonel Denfert-Rochereau, tegenover het Pruisische leger 1870- 71.

Eurockeennes: Elke zomer het eerste weekend van juli, de Eurockeennes festival is de grote rots muziek evenement in het oosten van Frankrijk! Eurockeennes vinden plaats op het schiereiland van Lake Malsaucy 10 km ten noorden van Belfort. 4 scènes met inbegrip van een oever bieden een breed panorama van de muziek, van rock tot electro tot metal, Franse chanson, pop, folk en reggae. Het huisje "Ginkgo" is 4km van de site ...

De FIMU: Elk jaar tijdens het weekend van Pinksteren, de stad van Belfort en studenten van de stedelijke omgeving te organiseren FIMU, International University Music Festival. Drie dagen lang, de FIMU verwelkomt bijna 2.500 amateur muzikanten en zangers uit 30 verschillende landen. Alle muziekstijlen zijn vertegenwoordigd: klassieke muziek, nieuwe muziek, jazz, hedendaagse muziek, bands, koren, opera ... Toegang tot alle concerten is gratis. Het maakt het mogelijk voor een gezin publiek, muziekliefhebber of gewoon nieuwsgierig om nieuwe geluiden te ontdekken of genieten van meer traditionele formaties. Het huisje "Ginkgo" ligt op 20 minuten van de plaats ...

Ontdek het Territoire de Belfort, Franche-Comte, het kruispunt van Europa grenzend aan Duitsland en Zwitserland, in de buurt van de Zuid-Elzas en wijngaarden, is een afdeling als elke andere. Hij werd geboren in het Verdrag van Frankfurt na de oorlog van 1870, de Elzas en Lotharingen werd Frans opnieuw in 1918, maar Belfort niet deelnemen aan de Boven-Rijn en werd officieel de 90e Franse departement in 1922. steile valleien en beboste meren waar verbergt de heldere vijvers en water eikenbossen, zal iedereen de warmte van een gastvrije afdeling te vinden.
 
De Zuidelijke Vogezen :
Vanaf de top van de Ballon d'Alsace ("Grand Site Nationale classé" in het hart van het 'Parc Naturel Regional des Ballons des Vosges ") Lake Malsaucy de Zuidelijke Vogezen dalen de vele facetten van een echte en gulle natuur . Rougegoutte naar Anjoutey via Etueffiont laat je het verhaal van de typische bloemen en via hun kerken, wasserijen en musea liefdevol bewaard gebleven dorpjes vertellen. In 1998, het Territoire de Belfort won de Nationale Trofee van de meest bloemrijke van afdelingen Frankrijk.
 
Plain Belfort :  
Langs het Canal du Rhône au Rhin, vanFontaine” met zijn kalk "Turenne" doorPhaffans” en barokke kerk, ontdek charmante dorpjes van de vlakte van Belfort.
 
Grondgebied ten zuiden Uitloper van de Jura :
U vindt in het zuiden van Belfort de hoogste uitzichtpunten in het gebied. Vanaf het plateau van “Croix”, het panorama strekt zich uit Bergen Ajoie Zwitserland, die van de Jura, door het Zwarte Woud, de Elzas vlakte, de zuidelijke Vogezen. Water is overal, beken, fonteinen, rivieren en vijvers zijn medeplichtig hardhout bossen.

Ontdek Franche-Comte van beursgenoteerde als werelderfgoed door de UNESCO monumenten: de citadel van Besançon, de zoutziederij van Arc et Senans en meer recent de mijnen van Salins-les-Bains.
Bij de ingang van het Belfort, Haute-Saône zijde, een bezoek aan de kapel van Ronchamp, ontworpen door de wereldberoemde architect Le Corbusier en een wandeling op het Plateau van de duizend meren, een mozaïek van kleuren.
Montbéliard ondertussen is slechts een stap ... Ontdek de geschiedenis van de hertogen van Wurtemberg. Geniet van de vele collecties van auto's verzamelden zich in het hart van het Peugeot Museum in het centrum van Sochaux. Verder naar het zuiden, kunt u de Wijnroute van de Jura te rijden.

Ontdek de vele natuurlijke wonderen van de Elzas. Een paar stappen van Belfort, wandeling in het zuidelijke deel heet de overhand.
 
  Verder naar het noorden, bij de Wijnroute, waar u het plezier van het proeven van de belangrijkste Elzas wijnen met florale aroma's, fruitige of kruidige zal hebben.
 
Bezoek de vele dorpen die deze kleurrijke streek karakteriseren: Riquewihr, Ribeauville, Colmar ...
  Laat u verrassen door de prachtige locaties: het beroemde kasteel van Haut-Koenigsbourg met uitzicht op de stad Colmar het museum, de stad Mulhouse trein. En vergeet niet, bij het naderen van Kerstmis, verspreid over verschillende markten geleid door levende kerststallen en Elzasser legendes!

Ontdek Duitsland en Zwitserland. Te profiteren van de nieuwe fietspad "Franco Bike Switzerland" U kunt genieten grandioze landschappen van Zwitserland.
 
Zuiden van het departement, te ontdekken in de buurt van Delle, het rijke erfgoed van de stad Porrentruy en uitstralen rond zijn horloge circuit.
 
Nabijgelegen wonder door de charmes van de middeleeuwse stad van St. Ursanne.
Ontspannen op de oevers van het Canal du Rhône au Rhin en laat ons u begeleiden naar Duitsland in het Zwarte Woud voor een romantisch uitje op de Titisee, beroemd om de kleur van zijn water ... zoals .claire crystal.
 
Maak een stop in het historische centrum van de stad Freiburg im Breisgau, wereldwijde showcase voor duurzame stedelijke ontwikkeling.

 

Géraldine et François Géhant

18 rue du Commerce

Rougegoutte  90200

 

Tel :  +33 (0)384 295 108

FR :   03 84 29 51 08

 

Port : 06 46 81 35 70

 

Mail : Gite.leginkgo@sfr.fr

 

Langue parlée : Français - Anglais

 

Google+